fbpx

RainPharma dieet

Het RainPharma-dieet is “100% made in Belgium” en staat voor een gezonde totaalaanpak. The Rain Diet van RainPharma is een efficiënt afslankprogramma dat gezonde voeding, de RainPharma voedingssupplementen en bijzondere RainShakes combineert met professioneel voedingsadvies van een diëtist of erkend voedingsconsulent.

“The Rain Diet”

Het RainPharma-dieet is “100% made in Belgium” en staat voor een gezonde totaalaanpak.

The Rain Diet van RainPharma is een efficiënt afslankprogramma dat gezonde voeding, de RainPharma voedingssupplementen en bijzondere RainShakes combineert met professioneel voedingsadvies van een diëtist of erkend voedingsconsulent. Door de combinatie van een efficiënte motiverende start – omdat je in het begin vrij snel al je overtollige kilo’s kwijtspeelt – en een grondige langetermijnvisie onderscheidt The Rain Diet zich meteen.

Met het RainPharma-dieet slank je verstandig af, zonder roofbouw te plegen op het lichaam, zonder honger te lijden, met respect voor je darmen en nieren. Met ‘The Rain Diet’ is het niet moeilijk om je nieuwe gewicht te behouden. Het is een dieet voor de kritische consument, voor wie 3 of 30 kilo wil verliezen.

Wat is het verschil met een klassiek proteïnedieet?

Proteïnediëten zijn nog steeds enorm populair omwille van hun snelle gewichtsverlies. Bij RainPharma geloven ze in de motiverende resultaten van een klassiek proteïnedieet, maar stellen ze zich grote vragen bij de samenstelling van de bestaande producten en de korte termijnvisie van dit soort diëten. Daarom werd The Rain Diet ontwikkeld. Momenteel is dit het enige gezonde alternatief dat duurzame resultaten geeft zonder risico’s voor je nieren of algemene gezondheid. De shakes van RainPharma zijn bijzonder goed samengesteld omdat ze gluten- en caseïnevrij zijn. Daardoor zijn ze darmvriendelijk. Bovendien werkt The Rain Diet met unieke orthomoleculaire voedingssupplementen die je een gezonde energieboost geven en je huidkwaliteit verbeteren. De nadruk ligt tijdens het hele dieet, vanaf de eerste dag, op gezonde voeding.

The Rain Diet is niet enkel een afslankingsdieet, maar in de eerste plaats een levensfilosofie!

Hoe verloopt het RainPharma dieet?

Tijdens een intakegesprek van een uur krijg je alle info en producten (The Rain Diet Box + receptenboek) die je nodig hebt om met het programma te starten. We bespreken de hele eerste afslankingsperiode van naald tot draad: we overlopen je dagschema, welke groenten je mag eten, of je vis en vlees mag eten, en zo ja wanneer, op welke momenten je de shakes moet drinken, en hoeveel. We overlopen ook je eetopties voor mocht je op restaurant gaan, of op vakantie. Bij het intakegesprek hoort ook een eerste gewichtscontrole én vetmeting. Daarna start je met het dieet. Na tien dagen volgt er opnieuw een gewicht- en vetcontrole.

Wanneer je bijna je streefgewicht bereikt hebt, dit duurt maximum 12 weken, gaan we over naar de verzilveringsperiode. Daarin ga je geleidelijk aan weer vrij normale, gezonde voeding eten. In deze fase gelden nieuwe regels en worden de gewichtscontroles om de week uitgevoerd. Na maximum negen weken in de verzilveringsfase ga je over naar een stabiel gewicht, waar je verder een gezond voedingspatroon aanleert en waar extra strenge controles helpen om het nieuwe gewicht te behouden.

Veelgestelde vragen

Wat kost het vervolg?
Wat mag ik nog eten?

In het begin moet je brood en pasta (koolhydraten) even laten voor wat ze zijn, maar mag je wel regelmatig groenten, vlees, vis en eieren eten. De duur van deze periode is afhankelijk van je gewenste gewichtsverlies, maar duurt nooit langer dan twaalf weken. Vanaf de tweede periode mag je alles weer eten, behalve snoepgoed. Vanaf de derde periode volstaan zeer eenvoudige regeltjes om je nieuwe gewicht voor altijd te behouden. Tijdens je eerste bezoek krijg je trouwens een boekje met handige – en vooral lekker culinaire – recepten. Het hoeft niet op te vallen dat je op dieet bent!

Blijven de kilo's voor altijd weg?

Het menselijk lichaam is een levend organisme. Als je je tanden laat bleken en daarna opnieuw begint te roken, zullen je tanden opnieuw verkleuren. Als je bij een pedicure eelt laat wegsnijden, moet je je voeten daarna goed verzorgen of regelmatig een nieuwe afspraak maken, of de eelt komt terug. Bij een afslankingsdieet gelden dezelfde principes. Als je weer gaat eten als voordien, moet je er rekening mee houden dat je opnieuw zal verdikken. Dat kan niet anders. Wist je trouwens dat je lichaam ongeveer een jaar nodig heeft om aan je nieuwe gezonde gewicht te wennen? Daarom begeleiden we je een jaar lang in je nieuwe gewicht. De begeleidingsmomenten zijn inbegrepen in de aankoopprijs van de producten. Je hoeft er dus niet voor bij te betalen! Pas na een jaar kunnen wij je met een gerust hart laten gaan.

Maakt het uit bij wie ik een dieet volg?

Hoewel elke leraar geschiedenis dezelfde opleiding heeft gekregen, zal je toch liever les krijgen van persoon A of persoon B. Ook niet elke garagist levert hetzelfde werk. Als je een dieet volgt, is dat net hetzelfde. Voor je met een dieet start, is het belangrijk een verkennend gesprek aan te vragen. Je kan dan aanvoelen of het zal klikken tussen jou en de consulent. Er zijn bovendien een aantal criteria waardoor je kan testen of je de service krijgt waar je recht op hebt.

Is begeleiding strikt noodzakelijk?

Je bent een vrij mens. De RainPharma producten zijn vrij te koop. Echter, tijdens The Rain Diet zijn er strikte spelregels. En ondanks die strikte spelregels kan het toch zijn dat je niet goed afvalt. Er is dan iemand nodig die de reden opspoort en je elke keer weer op het goede spoor zet. Wij weten uit ondervinding dat wie solo slim speelt, waarschijnlijk bedrogen uitkomt.

Is het een goed dieet?

Het is waarschijnlijk weinig geloofwaardig als RainPharma zelf beweert dat ze het beste dieet ter wereld aanbieden. Toch denken ze daar zo over. Het is in de strikte zin geen proteïnedieet, geen koolhydraatvrij dieet, geen crashdieet,… maar een goede mix van klassieke diëtiek en nieuwe inzichten. Tegelijkertijd is de eerste periode van het dieet erg motiverend door het relatief snelle gewichtsverlies. Het RainPharma dieet heeft dus zowel de degelijkheid op lange termijn als de aantrekkelijke snelle start.

Kan ik niet gewoon gaan sporten of op mijn voeding letten?

Ja, natuurlijk. Sporten en op je voeding letten zijn de twee basisprincipes om je gewicht te controleren. Daar is iedereen het over eens. Maar wat als je enkele kilo’s teveel hebt? Veel mensen grijpen naar dieetrepen, sapjeskuren of light producten om snel van die ongezonde kilo’s af te raken. Erg gezond is dat meestal niet en de kilo’s die je verliest, komen er weer dubbel bij. The Rain Diet is niet de enige zaligmakende oplossing om af te slanken. Maar het is wel een degelijke en motiverende methode om opnieuw een gezond gewicht te bekomen.

Moet ik eerst mijn dokter raadplegen?

Wij kunnen je daar niet toe verplichten, maar beschouwen het wel als een must. Een bloedafname en consultatie bij je huisarts geeft jou en ons de zekerheid dat je in goede gezondheid bent, zowel fysiek als mentaal. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je je dokter naar onze website doorverwijst, in het geval hij of zij The Rain Diet niet kent. Je dokter kan ons ook altijd raadplegen als hij of zij specifieke vragen heeft. Bovendien, indien je vooraf en tijdens het dieet enkele vergelijkende bloedanalyses hebt, kan je jezelf en je dokter ervan vergewissen dat dit dieet inderdaad jouw gezondheid op lange termijn ten goede komt.

Bestaat er geen gemakkelijkere of 'light' versie van dit dieet?

Voor wie nog niet helemaal klaar is om voluit te gaan, heeft RainPharma het Smart Nutrition Project ontwikkeld. Het is een zeer eenvoudige en uiterst betaalbare versie van het originele Rain Diet onder het motto ‘elke inspanning voor een gezonder gewicht telt’. Deze methode is geschikt voor wie bijvoorbeeld twee of drie kilo wil vermageren, alvorens op vakantie te gaan. Wie voor deze methode kiest, moet alleen goed weten dat hij of zij niet The Rain Diet heeft gevolgd.