fbpx

De invloed van de zon op je huid

Herstel je huid na de zomer! 

De zon op je snoet, heerlijk is dat! We worden er gelukkiger en energieker van, daar zijn we het ongetwijfeld allemaal over eens. Maar… er is ook een mindere kant. Als je onbeschermd in het zonnetje vertoeft, dan heeft dat schadelijke gevolgen voor je huid. Uitdroging, vroegtijdige huidveroudering en verbranding zijn slechts enkele van de vervelende gevolgen. 

Maar wat doet de zon nu exact met je huid? En hoe zorg je voor een optimale bescherming? Ik geef een antwoord op al deze zonvragen! 

Melasma zon

Schadelijke gevolgen van de zon

1. UVA en UVB straling: aging en burning

Als we het over de zon hebben, dan moeten UVA en UVB ook zeker even aan bod komen. 

Er zijn drie types UV-straling: UVA, UVB en UVC. Over UVC wordt er veel minder geschreven omdat dit type niet door de atmosfeer dringt en dus geen schade kan aanrichten. 

Daarom heb ik het in deze blog enkel over UVA en UVB, omdat die wel degelijk een impact hebben op de huid. Deze twee types straling zijn heel verschillend. 

De A van UVA staat voor Aging: dit zijn lange golven die diep doordringen in je huid. Dit type straling is heel het jaar door aanwezig, en gaat zelfs door de wolken of glas!  Dat verklaart ook waarom je jouw huid elk seizoen moet beschermen. UVA is verantwoordelijk voor de afbraak van elastine in je huid, wat op lange termijn zorgt voor de vorming van rimpels en dus de meest voorkomende oorzaak is van vroegtijdige huidveroudering.

De B van UVB staat dan weer voor burning. Dit zijn korte golf stralen, die dringen dus minder diep door in je huid, maar dat wil niet zeggen dat ze geen schade aanrichten. Dit type UV-straling is verantwoordelijk voor verbranding. 

Het is dus belangrijk dat je jouw huid heel het jaar door insmeert, ook als de zon niet schijnt! Na de zomer is het belangrijk om die zonschade ook te gaan herstellen.

 

2. De zon zorgt voor huidverdikking 

 

Naast huidveroudering en verbranding zorgt de zon ook voor huidverdikking. Op zich is dat niet slecht, want dat is een natuurlijk beschermingsmechanisme van je huid. Doordat de hoornlaag dikker wordt kan je huid zich beter beschermen tegen UVB stralen (je moet jezelf uiteraard nog steeds insmeren, dat natuurlijk beschermingsmechanisme volstaat namelijk niet).

 

Maar… na de zomer zorgt die verdikte hoornlaag er dan wel weer voor dat je sneller last krijgt van puistjes en dat je huid er vaak ook wat doffer uitziet. Het is dus belangrijk om na de zomer je huid te herstellen zodat die doffe huid weer plaatsmaakt voor een gezond en stralend huidje! 

3. Een gedehydrateerde huid na de zomer 

De zon heeft ook een invloed op de vochtbalans van je huid. Als die balans uit evenwicht is, dan krijg je last van een schilferige of droge huid. 

De warmte zorgt voor de uitputting van je voorraad essenti√ęle vetzuren waardoor je huid droog en trekkerig kan gaan aanvoelen.

‚Äč

4. Het collageen raakt beschadigd

Het collageen in je diepere huidlagen raakt beschadigd waardoor je huid zijn stevigheid en elasticiteit verliest. Hierdoor werk je dus vroegtijdige huidveroudering in de hand.

5. Pigmentatie/ melasma

Door de blootstelling aan de zon kunnen pigmentvlekken, melasma en verkleuringen weer naar voren komen. Ook hier geldt dat je je huid heel het jaar door moet beschermen met zonnecrème.

collageen rimpels
Summer Recovery Days

* In de maand september geniet je van onze Summer Recovery Days.

Koop je één of meerdere producten aan uit het lijstje hieronder, dan geldt de volgende actie: 

 • vanaf 250 euro* = GRATIS 1 maand Skin Collagen Support twv 50 euro
 • vanaf 400 euro* = GRATIS 2 maand Skin Collagen Support twv 100 euro
 • vanaf 550 euro* = GRATIS 3 maand Skin Collagen Support twv 150 euro
 • vanaf 650 euro > 3 maand Skin Collagen Support + Hydrafacial Signature behandeling twv 300 euro¬†

*aankoop bedrag per klant, geen gezamenlijke aankopen. 

Je huid herstellen na de zomer met deze verzorging

Kan jouw droog velletje wel een boost gebruiken na de zomer? Kies dan voor producten die je huid voorzien van een hydratatieboost en die de huidtextuur verbeteren. Dit zijn mijn favoriete producten waarmee je werkt aan jouw healthy, happy skin.

Top 10 Skin Recovery Producten

 1. Het Electro-Sonic DF Mobile Skincare Device is een echte musthave als je aan huidverbetering wil werken. Het toestel zorgt er namelijk voor dat de opname van je ingredi√ęnten uit je verzorging aanzienlijk versterkt wordt. Dit is nog belangrijker dan je maandelijkse huidbehandeling in het instituut.¬†
 2. Tri-Peptide Complex Avance Elixir: dit serum kan je insluizen met het Electro- Sonic DF Mobile Device. Het bevat een krachtige combinatie van ingredi√ęnten die bijdragen tot een egalere teint. Het helpt de zichtbare tekenen van veroudering en schade door de zon te verminderen.¬†
 3. HA Intensive Hydrating Serum: een hydraterend serum met een hoge concentratie hyaluronzuur (een bekende vochtmagneet) die je huid zichtbaar voller en veerkrachtiger maakt en droogtelijntjes vervaagt. Dit serum mag je ook met het toestel insluizen. 
 4. Concentrated Retinol Serum: dit serum bevat een zeer hoge dosis vitamine A in de actiefste vorm. Het zal je huid normaliseren, verfijnen en haar aanzien verbeteren. Ook ideaal bij pigmentvlekken, rimpels, verslapping en puistjes. Je kan het insluizen met het Electro- Sonic DF Device.
 5. Hydrating Oil Capsules: deze capsules bevatten een fijne olie die je huid een luxueus en zijdezacht gevoel bezorgen. De olie zit bomvol vitamines die je huid beschermen en voor een glow zorgen!
 1. De Alpha Hydroxy Night Cream: een nachtcrème die geschikt is voor alle huidtypes, maar zeker voor de droge, vochtarme, schilferige of gevoelige huid. Dankzij de matige concentraties van glycolzuur en melkzuur zal je huidtextuur verbeteren waardoor je huid terug zacht en glad aanvoelt. Het geeft je een hydratatieboost, egaliseert je teint en zorgt ook voor een glow. 
 2. Tri-Peptide Complex Avance Moisturiser: een multifunctioneel crème-serum dat je huid een verjongende boost geeft. Je huid is gehydrateerd maar ziet er ook voller en steviger uit.
 3. Tri Biobotanical Revival Masque: ook wel de facelift in een pot. Drie krachtige zuren laten de huid er jonger en veerkrachtiger uitzien en zachter aanvoelen. Het verbetert de ongelijkmatige teint en ondersteunt de natuurlijke hydratatie.
 4. Skin Moisture Lock: dit huidsupplement is een echte anti-aging formule! De combinatie van hyaluronzuur en ceramiden zorgt ervoor dat fijne lijntjes en rimpels verminderen, en je huid terug voller wordt. Het resultaat? Een huid die zacht en soepel aanvoelt. 
 5. Skin Omegas+: Skin Omegas verbeteren de natuurlijke beschermingsbarrière van je huid. Ze zijn ook ideaal in combinatie met Skin Moisture Lock. De Skin Omegas hydrateren tussen de huidcellen, terwijl Skin Moisture Lock ervoor zorgt dat het vocht vastgehouden wordt. Het hydrateert de droge huid en maakt haar gladder. 

 

* Gebruik de code ‘happy skin‘ als je de producten in onze webshop wil bekijken.

 

Bescherm je huid heel het jaar door met Skin by Dings

Skin by Dings is Belgisch, clean en reef-safe. De producten zijn dus goed voor het milieu, en voor jou! Zonnecrème is het #1 anti-aging product, het beschermt je huid heel het jaar door tegen straling en zo ga je vroegtijdige huidveroudering tegen. 

De voordelen? 

 • De cr√®mes plakken niet en smeren goed uit.
 • Met de spray kan je over je make-up sprayen.¬†
 • De producten beschermen tegen UVA, UVB en blauw licht (van schermen).
 • Ze zitten bomvol antioxidanten en andere huidverbeterende ingredi√ęnten.¬†

Gelukkig heeft het zonnetje ook tal van voordelen. Het zorgt voor een dosis vitamine D en brengt positiviteit in ons leven. Geniet er dus van, maar wel op een veilige manier! 

Happy Greetings,
Siana 
www.huidenbodyplan.be

Skin by Dings zonnecreŐÄme